Falbygdens Mat och Kultur – Konstrundan Påsk – plats 25!

Öppettider:

  • Långfredag till Annandag Påsk kl 12-17
  • Tisdag 2 – fredag 5 april kl 14-18
  • Lördag 6 april kl 12-17

Jättegott fika! Långfredag till Annandag Påsk – Kicki på 23:ans Catering

Sju duktiga och intressanta konstnärer ställer ut på Galleri Ärla under årets Konstrunda Påsk!

  • Anna Thorn, måleri i akryl, abstrakt, stora format
  • Christian Nilsson, akvarellmåleri, natur
  • Elin Zlatkovic, foto, magiska porträtt
  • Göran Johansson, skulptur blandade material, akrylmåleri
  • Helena Hallberg, glaskonst
  • Marita Piela, måleri i akvarell och akryl av djur och natur
  • Tetyana Lutsyk, måleri i olja, urbana motiv

Välkomna!

Anna Thorn

Jag är en målare och kreatör, inspirerad av hav, stränder och näs – i min närhet och ”in my mind”. Detta vill jag gärna dela med mig av till Er besökare! Här kommer ni att få se min värld och hur jag ser på den.

Min första visning fick namnet ”Another World” och detta är precis det jag vill förmedla igenom mitt abstrakta måleri. Vad är rätt och vad är fel? Vem bestämmer det och hur vi ska göra eller inte göra?

Om betraktaren ser sina egna känslor, motiv, föremål, djup, ljus, människor, figurer, betydelser, former utifrån sin värld och sina erfarenheter, då har jag lyckats. När betraktaren själv tolkar motiv, känsla och betydelse och får sin egen upplevelse av konsten, då är konsten fri.

Fri att betrakta och tolka är för mig ”Another World”, och även ”Min Värld”.

Jag målar stora tavlor i olika format och på olika material, canvasduk, väggar eller annat naturmaterial. Jag andväder akryl, sprayfärg och olika stuckaturer för att skapa effekter, djup och ljus.

Jag har tidigare ställt ut min konst på MeltingPot Göteborg (2023), Em Home Industrigatan 3 (2023), Em Home Lidköping (2021, 2022), Rydenskahuset (2021, 2022), Em Home Västerås (2023), samt i olika konstforum och gallerier.

Christian Nilsson

Under senaste åren har mitt målande fått tid att växa och uttryckssätten tagit olika vägar med motiv och uttryck. Akvarell är sedan drygt 2 år tillbaka det medium som jag främst skapar med och där jag utmanas av dess möjligheter och dess olika egenskaper.

Vill i mitt måleri sträva efter en lekfullhet med att våga testa och prova mig fram, inte vara bunden till rätt eller fel, vad händer om jag gör så här?

Tiden i ateljén försvinner i takt med att jag målar, färgerna på pappret flyter ihop och konturer bildas, färgerna får eget liv. Det omålade pappret är så inbjudande, nästan lite läskigt att dra de första strecken med penseln som på något sätt sätter tonen och riktningen kring vad jag landar med bilden när den är klar.

Elin Zlatkovic

Med min bildstil och med mitt bildspråk vill jag fånga betraktaren genom att stanna upp och reflektera över bilden. Vissa av mina bilder innefattar budskap och samhällsfrågor som jag personligen tycker är viktigt att lyfta fram.

Jag älskar även att skapa barnbilder i miljöer som är fyllda av fantasi och magi, där barnen får vara ute i sitt alldeles egna äventyr.

Det jag brinner mest för inom fotografering är efterarbetet och skapa något helt annat än vad originalbilden visar. För mig är det också viktigt att känna att jag hela tiden utvecklas för att hålla mig driven och motiverad.

Sommaren 2020 fick jag mitt genomslag med min bild ”Never Underestimate Girl Power” som ledde till ett samarbete tillsammans med Astrid Lindgrens bolag och Rädda barnen för att hjälpa flickor på flykt genom kampanjen ”Pippi of Today”.

Göran Johansson

Skapandet har på ett eller annat vis funnits med under hela mitt liv.

Måleri, återbrukskonst och lera är mina medier för att uttrycka det jag inte sätter ord på.

Jag målar oftast abstrakt i akryl och på linnepresseningar, juteväv eller pannå.

Det kreativa ögat är alltid med – ibland hittar jag lite rostig metall som passar perfekt ihop med en bit trä eller formad lera.

Att gamla och förbrukade grejer kan få ett nytt liv och en särskild betydelse är återbrukskonst för mig.

Född, uppvuxen och boende i Tibro!

Helena Hallberg

Kreatör med förkärlek för glas.

”För mig är konst både intryck- och uttrycksformer och en resa av transformation och förnyelse. Den öppnar upp för känslor och nya perspektiv, både för mig själv och för dem som tar del av den.

Att återanvända ger ibland en extra dimension i skapandet, som förkastat växthusglas som jag formar om till hållbara alster med både historia, nutid och framtid.

Ibland blir det som här, dörrar som kan öppna upp för magiska möten och upplevelser.

Marita Piela

Född i Finland, uppvuxen i Göteborg, numera bosatt utanför Skara.

Arbetat i reklambranschen i cirka tio år, därefter arbetat med hästar.

Målar mest djur och natur, i akvarell och i akryl.

Konstutbildning från KV:s Konstskola, Konstindustriskolan i Göteborg samt flera separata kurser.

Har ställt ut regelbundet i flera nordiska länder.

Tetyana Lutsyk

Tetyana bor och är verksam uti det vackra Valle i Skara Kommun.

Hon är professionell konstnär från Ukraina som arbetar med oljemålnings teknik, utbildad i Kursk Universitet Konstfakultet.

Hennes favoritgenre är den urbana konstarten och hon har haft ett flertal separatutställningar i både Ukraina och Sverige.

Min uppgift är att inte kopiera världen runt oss, men att skapa en egen värld. Jag målar närvaron av mysteriet som betraktaren bedömer.
Min målning är mitt liv …. Mitt imperium av känslor och reflektioner….

Vägbeskrivning: Avfart från väg 26 vid Grevagårdens trafikplats, alternativt 4 km söder om Skultorp gamla vägen, skyltat Ramverkstad i fyrvägskorsningen.

Google Maps: Galleri Ärla