Inramning

Med rätt inramning förhöjer Du inte bara Din konst, utan bevarar den också från tidens tand och slitage. Så se till att använda bra kvalitet på allt från ram och passepartout, till glas och montering – då får Du konst som både kommer till sin rätt och som håller länge. I Galleri Ärla Ramverkstad utför vi detta arbete med hög kompetens, rätt material och med stor omsorg.

Hos Galleri Ärla Ramverkstad kan Du måttbeställa såväl ramar som passepartouter. Hit kan du också vända Dig för att få din målarduk eller canvas uppspänd på kilram, Ditt broderi omsorgsfullt monterat eller Din tavla lagad eller uppfräschad.

Till Galleri Ärla Ramverkstad kan Du komma med akvareller, litografier, foton, posters, textiler, tryck, affischer, canvas, diplom, familjefoton, minnessaker eller målningar på duk.

Galleri Ärla Ramverkstad ramar in både nytt och gammalt. Vi hjälper Dig att välja ram, passepartout och kvalité på glaset, både med hänsyn till konstverkets/inramningsobjektets art, och till hur mycket Du vill kosta på Din tavla. Du får alltid en prisuppgift att ta ställning till innan arbetet påbörjas.

Vi använder material av högsta kvalité, såsom exempelvis syrafri passepartoutkartong, för att göra inramningen professionell och konstverket beständigt.

Galleri Ärla Ramverkstad har ett stort utbud av ramar i olika färg, bredd och design. Vi arbetar i första hand med två glaskvalitéer och kan därmed erbjuda tavelinramningar med reflexfritt och UV-skyddande Artglas.

I ramverkstaden hos oss på Galleri Ärla spänner vi också upp canvas och dukar på kilram. Såväl oljemålningar som akrylmålningar och canvas görs färdiga med upphängning för att kunna hängas upp direkt. I ramlistsortimentet finns självklart lister som passar att sätta kring den uppspända målningen. Både av traditionell utanpåliggande modell och L-lister där duken ”svävar fritt” i ramen.

Förutom måttanpassade ramar finns även standardramar av bra kvalité i Galleri Ärla Ramverkstad. Vill Du inte göra monteringen av objektet i standardramen på egen hand, så fixar vi det i ramverkstaden såklart.

Lagning, uppfräschning

Det är extra roligt att få in en tavla till ramverkstaden där ramningen behöver fräschas upp eller lagas. En tavla som ser lite trist ut får nytt liv och kan pryda sin plats på väggen igen efter en genomgång eller reparation. En ny fräsch ram eller passepartout lyfter och skyddar konstverket för lång tid framåt.

Vi är måna om att utföra ett högklassigt kvalitetsarbete och att ge Dig den bästa service!

Välkommen!